Laptop op afbetaling

Wilt u snel een nieuwe laptop kopen maar zit u krap bij kas? Dan is een laptop op afbetaling wellicht iets voor u!

Investeren in een nieuwe laptop kan heel nuttig zijn. Voor werk of studie heeft u er immers vrijwel altijd een nodig. Daarnaast kan een betere of snellere laptop vele voordelen bieden en uw productiviteit verhogen. Indien u het geld niet heeft voor een nieuwe laptop, kan een laptop op afbetaling de uitkomst bieden.

Wat is een laptop kopen op afbetaling?

Een laptop op afbetaling houdt kort gezegd in dat u de kosten van de aankoop van de laptop gespreid betaalt. Dit komt er op neer dat u met de verkoper een afspraak maakt in hoeveel termijnen de gehele laptop betaald moet zijn. De termijnen kunnen per verkoper verschillen. Zo kan er binnen een half jaar de complete laptop zijn afbetaald, maar de looptijd kan ook 5 jaar zijn. Gemiddeld genomen ligt de rente die over deze afbetaling wordt betaald rond de 15% van het totale aankoopbedrag.

Laptop op afbetaling: het alternatief

Wanneer u een laptop wilt aanschaffen, maar u wilt niet deze torenhoge rente betalen over aankoop dan is er een alternatief. Tegenwoordig kunt u tot 1000 euro lenen zonder rente te betalen. Dit houdt in dat wanneer u binnen de afgesproken termijn de lening terugbetaalt, u geen extra kosten meer maakt. U betaalt voor de laptop wat hij daadwerkelijk waard is. Bij een laptop op afbetaling zou u de daadwerkelijke prijs betalen voor een laptop en daar boven op nog eens de 15% rente. Bij een laptop van bijvoorbeeld 600 euro betaalt u dan al snel 690 euro. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Van die 90 euro extra had u namelijk ook een betere laptop kunnen aanschaffen. Indien u 600 euro leent bij een online kredietverstrekker, dan betaalt u alleen de 600 euro terug en steekt u de 90 euro die u heeft bespaard in eigen zak.

Krediet voor een laptop

U kunt er zelf voor kiezen om een klein krediet aan te vragen waarover u geen rente betaalt. Wanneer u deze lening terug betaalt binnen de afgesproken termijn kunt u toch uw laptop betalen, zonder de extra kosten die komen kijken bij een laptop op afbetaling. Er zijn verschillende aanbieders van deze laagdrempelige leningen. Zij kunnen u een bedrag voorschieten zodat u direct kan overgaan tot de aankoop van uw laptop. Op het afgesproken tijdstip betaalt u de lening terug, zonder daar rente over te betalen. Zodoende heeft u eerder uw laptop in huis, maar betaalt u toch de juiste prijs voor de laptop.

Voordelen van een laptop op afbetaling

Het online afsluiten van een minilening voor de laptop op afbetaling heeft vele voordelen:

  • Veel online AFM goed gekeurde kredietverstrekkers
  • Geen rompslomp met papieren
  • Snel geregeld zonder ingewikkelde procedures
  • Het geld binnen korte tijd op uw bankrekening
  • Vaak geen controle bij BKR
  • Vaak geen rente die de aanschaf duurder maken dan nodig