Laptop gespreid betalen

Er zijn verschillende redenen waarom u een laptop gespreid betalen zou. Wat de reden ook is, het is hoe dan ook handig te weten waarop u moet letten bij de aankoop. Lees verder als u wilt weten waar u op moet letten.

Een laptop gespreid betalen als uitkomst

We kunnen tegenwoordig bijna niet meer zonder de laptop. Op het werk wordt tegenwoordig van u verwacht dat u er een heeft, maar ook voor de studie of privé kan een laptop uitkomst bieden. Vooral als u nieuw een laptop aanschaft kan de prijs hiervan behoorlijk zijn. Voor een mooi model bent u al snel 600 euro kwijt. Een laptop gespreid  betalen kan hierbij uitkomst bieden.

Hoe kunt u een laptop gespreid betalen?

Bij verschillende winkels kunt u terecht om uw laptop gespreid te betalen. Grote aanbieders als de Mediamarkt en BCC bieden klanten aan dat ze direct de laptop mee kunnen nemen en dat ze vervolgens per maand een vast bedrag betalen om de schuld weer af te lossen.  Hiervoor kunnen de rentepercentages flink oplopen. Het maximale rente bedrag wat mag worden gerekend voor kopen op afbetaling bedraagt 15%. Het is eerder regel dan uitzondering dat deze 15% gebruikt wordt.

Waar moet u op letten bij een laptop gespreid betalen?

Het voornaamste waar u op moet letten is de looptijd, het maandelijks af te lossen bedrag en het rentepercentage. Naast dat de winkelketens het als extra dienst aan u aanbiedt, willen ze natuurlijk zelf ook wat overhouden aan de lening. Het is van belang dat u de voorwaarden goed doorleest zodat u weet waar u aan toe bent. Laat desnoods iemand anders even naar de voorwaarden kijken. Vaak is deze persoon objectiever, omdat diegene het product zelf niet wil hebben.

Zijn er alternatieven voor een laptop gespreid betalen?

In plaats van een lening aan te gaan bij de verkoper is het ook mogelijk om een lening aan te gaan bij een kredietverstrekker of bank. Op deze manier kunt u leningen objectiever vergelijken gezien de producten los staan van elkaar. Misschien wil u heel graag die ene laptop hebben, maar de voorwaarden bij de leverancier zijn helemaal niet gunstig. Omdat u de laptop toch heel graag wilt gaat u misschien toch akkoord. Door de leningen los te zien van de laptops kunt u beter beoordelen of de lening wel geschikt voor u is.

Er zijn online veel kredietverstrekkers die u een lening kunnen bieden tot 1000 euro. Dit zijn vaak korter lopende leningen waarbij de rente gunstig is. Ook hier moet u natuurlijk kritisch blijven zoeken en vergelijken. Het kan nooit kwaad om de verschillende opties te bekijken. Mocht u de BKR registratie willen ontwijken dan komt u al snel uit bij een online lening. Bij minileningen online wordt u vaak niet BKR getoetst. Heeft u dus al een lening lopen, dan komt u al snel bij een online lening uit.

Online lenen in plaats van een laptop gespreid betalen?

De keuze is natuurlijk aan u. Het voordeel van een laptop gespreid betalen bij de verkoper is dat u alles in één winkel kan afhandelen. Nadelig is dat u de mogelijkheden wat betreft looptijd, rentes en voorwaarden beperkt zijn.  Bij een lening die u apart afsluit heeft u het heft meer in eigen handen. Het nadeel hiervan is dat u een extra handeling moet verrichten om aan het geld te komen. Voor iedereen is er een passende lening. Kijk wat voor u van toepassing is en kies voor uw eigen manier van een laptop gespreid betalen.